Kamado Grillek

A kamado grill egy tradicionális, japán kerek grillel rokonítható sütőberendezés, amelyet főként grillezésre, sütésre és füstölésre használnak. A kamado grill alapvetően kerámia vagy más hőálló anyagból készült, ovális vagy kerek alakú, kupolaszerű fedéllel, amely lehetővé teszi a hőmérséklet és a sütési idő pontos szabályozását. Az ilyen típusú grillek kiválóak az ételek hosszú időn át tartó lassú sütésére és füstölésére, amelynek eredménye az ízekben gazdag, omlós hús, hal és zöldségek.

A kamado grill előnye, hogy kiváló hőtartó képessége miatt kevesebb tüzelőre van szükség, így gazdaságosabb sütési megoldás, emellett sokkal hatékonyabban tartja a hőmérsékletet, mint a hagyományos grillek. A kamado grillnek a legtöbb modellje nagyon sokoldalú, különböző stílusú sütési lehetőségeket biztosít, beleértve a direktes és indirektes sütést, a füstölést és a lassú sütést.

Az ilyen grillek hőmérséklet-szabályozási lehetőségei rendkívül pontosak, és a magas hőmérsékleten történő sütésre és füstölésre is alkalmasak, amelyek kiváló ízt eredményeznek. Ezenkívül az ilyen grillek környezetbarátak is, mivel a hőtartó képességük miatt kevesebb tüzelőanyagot használnak fel, ami környezetbarát megoldást jelent.

Ebben a menüpontban megtekintheti a LANDMANN és BIG GREEN EGG kamado grilljeinket.