BLOG

Miért válaszunk Biokandallót?

Látványkandalló.com
2023.01.04 08:00
Miért válaszunk Biokandallót?

A látvány biokandallók egyre népszerűbbek manapság, és nem csoda, hiszen kellemes hangulatot teremtenek a szobában, miközben környezetbarát és biztonságos megoldást kínálnak azoknak, akik szeretnék élvezni az igazi tüzek varázsát anélkül, hogy faaprítással, hamu eltakarítással és füstöléssel kellene bajlódniuk. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a látvány biokandallók működését, típusait, beszerelési lehetőségeit, forgalmazott márkáinkat, kapcsolódó termékeinket, valamint az előnyöket és hátrányokat, hogy segítsünk Önnek megtalálni a tökéletes biokandallót otthonába.

 

A biokandallók bioetanol segítségével működnek, amelyet az égési folyamat során átalakítanak vízgőzzé és széndioxiddá. A bioetanol szén-dioxidot és vízgőzt bocsát ki, ami környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos fa vagy szén tüzelésű kandallókhoz képest. A látvány biokandallókban a lángokat díszítő célból használják, mivel az égés során nem termelnek valódi hőt.

Típusok:


A biokandallók négy fő típusa létezik: szabadon álló, falra szerelhető, asztali és sarokkandallók. Mindegyik típus különböző előnyökkel rendelkezik és különböző helyszíneken használható.

A falra szerelhető kandallók különösen népszerűek azok számára, akik kisebb lakásban vagy otthonokban élnek, ahol az egyéb helyszűke miatt nem tudnak szabadon álló kandallót elhelyezni. A szabadon álló kandallók többféle stílusban és színben kaphatók, és alkalmasak nagyobb terek díszítésére is. Az asztali kandallók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségekben vagy az irodában, és könnyen szállíthatóak. A sarokkandallók pedig kiválóan alkalmasak a szoba sarkába való elhelyezésre, amikor nincs elegendő szabad hely vagy éppen a design így kívánja meg.

Beszerelés:

A szabadon álló biokandallók használatához nem szükséges semmilyen beszerelés, csak el kell helyezni őket az otthonodban. Az asztali és sarok biokandallók is egyszerűen használhatóak, és nem igényelnek semmilyen beszerelést. A falra szerelhető biokandallóknál tűzvédelmi szabályokat betartva lehet beszerelni a kandallókat. Erről részletesebben később fogunk beszélni.

Kapcsolódó termékek:

A biokandallókhoz kapcsolódó termékek között szerepel a bioetanol, a dekorációs elemek és a begyújtók. A bioetanol kiváló tüzelőanyag, mivel környezetbarát és nem tartalmaz káros anyagokat. A dekorációs elemek segítségével a biokandallók különleges és egyedi megjelenést kölcsönözhetnek a helyiségnek, míg a begyújtók segítségével könnyedén és biztonságosan gyújtható meg a biokandalló.

Előnyök:

A biokandallók számos előnnyel rendelkeznek. Mint már említettük, tiszta és környezetbarát módon biztosítják a fűtést, de emellett számos egyéb előnnyel is rendelkeznek. A biokandallók könnyen telepíthetők, nem igényelnek kéményt vagy szellőzőnyílást, és biztonságosabbak, mint a hagyományos kandallók.

Forgalmazott márkáink:

A biokandallók között számos márkát találhatunk, és néhányat említünk itt. A Kratki biokandallók modern és kiváló minőségű Lenygel gyártó termékei. Az Infire, simplefire biokandallók már egy préium kategóriát képviselnek a biokandallók világában. A prémium Ebios biokandallók a Lengyel Spartherm gyártó termékei, amelyek jelenleg a csúcs minőséget biztosítsák az ügyfelek számára.

Összegzés:

A füstmentes kandallók az igazi kandallók hangulatát idézik legyen az modern vagy elegáns stílusú. A biokandalló nem bocsájt ki káros anyagokat, ezért nincs szükség kémény beépítésére, viszont a tűz valódi élményét nyújtja. A különböző típusok közül választhatunk, attól függően, hogy milyen helyiségben szeretnénk használni a biokandallót. A dekorációs elemek és egyéb kiegészítő termékek segítségével még vonzóbbá és egyedibbé tehetjük a biokandallónkat.

Látványkandalló.com csapata