BLOG

Minden amit érdemes tudni a CNI bioetanolról

Látványkandalló.com
2023.01.18 08:00
Minden amit érdemes tudni a CNI bioetanolról

A bioetanol egy tiszta és megújuló energiahordozó, amelyet az élelmiszeripari hulladékokból, növényekből és növényi maradványokból nyernek ki. Az etanol egy alkohol, amelyet a cukorok és keményítők erjesztése útján állítanak elő. Tiszta égést biztosít, és kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint a hagyományos üzemanyagok. A bioetanol használata az utóbbi években jelentősen megnőtt az energiatermelés és a fűtés terén is. Ideális alternatíva lett a hagyományos tüzelőanyagokhoz képest, mivel kevesebb káros anyagot bocsát ki, és környezetbarát energiaforrásnak számít. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk az általunk forgalmazott és közkedvelt CNI bioetanolt, annak használatát, előnyeit, tulajdonságait.

 

Az CNI (Clean-N-Impress) bioetanolok egy környezetbarát és gazdaságos alternatívát kínálnak az otthoni fűtéshez, melyeket kifejezetten biokandallókhoz fejleszettek ki. 100%-ban megújuló alapanyagokból állítják elő, amelyek a növényekből és az állati hulladékokból származnak. Ez a megújuló energiaforrás a fosszilis üzemanyagokkal szemben kisebb környezeti hatással jár, mivel csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Az CNI bioetanolok használata egyszerű és biztonságos. A biokandallóba tölteni csak annyit kell, amennyi a kandalló égőfelületéhez szükséges, hamar felmelegítik a kandallót, hamu és korommentes égést biztosítanak, így nincs szükség kéményre vagy más füstelvezető rendszerre. Kiváló minőségűek és megfelelnek az összes fontos biztonsági és minőségi előírásnak. Rendelkeznek az EU szabványokkal (EN16640), és biztonsági teszteknek is alávetették őket, hogy biztosítsák az emberi egészség és a környezet védelmét.

A CNI bioetanolok különböző kiszerelésben (1L, 1,9L), lángképben és illatban elérhetőek, mint például vanília, fahéj, fahéj/narancs, mézeskalács, eukaliptusz, levendula melyből biztosan megtalálja az Önhöz leginkább illőt. Lángképet illetően választhat csökkentett (WA), illetve 100%-os etanoljaink közül. A csökkentett lángképű etanolokat kisebb kandallókhoz ajánljuk, de épp úgy használható nagyobb kandallókhoz is. A WA gazdaságosabb, mivel alacsonyabb lánggal, így hosszabb ideig is éghet. Ezeken kívül számos olyan kiegészítőt is kínálnak, amelyek növelik a biztonságot és a hatékonyságot, például szivacsot a bioetanol adagolásához, és speciális gyújtópálcát.

Környezetbarát: Az CNI bioetanolok tiszta és megújuló forrásból származnak, és kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a hagyományos tüzelőanyagok. Ennek köszönhetően a használatuk környezetbarát és fenntartható megoldás az otthoni fűtésre.

Nem szükséges kémény: Lehet használni kémény nélküli otthonokban is, mivel a termék elégetése során csak vízgőz és szén-dioxid keletkezik. Ezért nincs szükség kéményre vagy más füstelvezető rendszerre.

Rugalmas használat: Bármilyen típusú kandallóban lehet használni, beleértve a biokandallókat is. A kandallók tervezése és kialakítása azonban eltérő lehet, ezért mindig érdemes ellenőrizni a kandalló használati útmutatóját az optimális teljesítmény és biztonság érdekében.

Könnyű használat: Könnyű tárolni és használni. Az üvegpalackos kiszerelés kényelmes és biztonságos, a terméket pedig egyszerűen adagolhatjuk a kandallóba. Ezenkívül a bioetanol hamu és korom nélkül ég, így a kandalló tisztítása is egyszerűbb.

Biztonságos: Az CNI bioetanolok biztonságosak és stabilak, nem okoznak káros mellékhatásokat, ha a kandalló használati útmutatóját követik.

 

Hogyan használhatom:

Töltse fel a kandallót bioetanollal: Az üvegpalackos bioetanol könnyen adagolható a kandallóba. Azonban fontos figyelni arra, hogy ne töltse túl a kandallót, mivel ez túlhevülést és balesetet okozhat.

Gyújtsa meg a bioetanolt: Könnyen meggyújthatóak, és hamu és korom nélkül égnek. Azonban fontos, hogy mindig használjon hosszú gyújtópálcát vagy öngyújtót, és soha ne öntsön rá közvetlenül a tűzre.

Figyelje a lángot: A bioetanolok lángja biztonságos és stabil, de mindig tartsa szemmel a lángot, és ne hagyja a kandallót felügyelet nélkül.

Ne oltsa ki a lángot vízzel: Ha valamilyen okból kifolyólag ki kell oltania a lángot, soha ne tegye ezt vízzel, mivel az hamut és koromot hozhat létre. Használjon erre a célra kifejlesztet eszközöket, melyeket a kandallóhoz kaphat.

Hűtse le a kandallót: Miután eloltotta a lángot, várjon, amíg a kandalló teljesen lehűl, mielőtt újra feltölti bioetanollal. A bioetanolokat mindig a kandalló gyártójának ajánlásai szerint használja, és tartsa be a biztonsági előírásokat.

 

Összességében az CNI bioetanolok ideális választás a biokandallókhoz, és egy környezetbarát és gazdaságos alternatívát jelentenek a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. Ha szeretnél meleget és hangulatos atmoszférát teremteni otthonodban, nézz körül CNI bioetanol kínálaunkban és válaszd ki ITT a neked legmegfelelőbb terméket.

Látványkandalló.com csapata