BLOG

Bemutatjuk az Ooni Karu 12" pizzakemencét

Látványkandalló.com
2024.03.31 23:00
Bemutatjuk az Ooni Karu 12" pizzakemencét

Az otthoni pizzakészítés egyre népszerűbbé válik, és nem véletlenül. Ki ne szeretne autentikus, ropogós szélű, aranybarnára sült pizzát, amely úgy néz ki és olyan ízű, mintha egy olasz étteremből hozták volna el? Az Ooni Karu 12" pizzakemence pontosan ezt az élményt hozza el az otthonokba, ráadásul nemcsak pizzára korlátozódik a felhasználása. A márka hírnevét gyorsan megalapozta az otthoni pizza sütés forradalmasításával, és az Ooni Karu 12" az egyik legjobb termékük, amely a mindennapi használatot és az igazi fatüzelésű kemencék ízvilágát ötvözi.

A történet és az Ooni filozófiája

Az Ooni céget 2012-ben alapították azzal a céllal, hogy a kiváló minőségű pizzakemencéket elérhetővé tegyék a nagyközönség számára. A pizzakészítés évszázados hagyományait tiszteletben tartva hoztak létre egy sor kompakt, könnyen kezelhető kemencét, amelyek az otthonokban is elérhetővé teszik a hagyományos fatüzelésű kemencék által nyújtott élményt. Az Ooni Karu 12" a cég egyik legsikeresebb modellje, amely mérete és sokoldalúsága miatt hamar népszerűvé vált.

Az Ooni Karu 12" főbb tulajdonságai

Az Ooni Karu 12" pizzakemence egy kompakt, hordozható pizzakemence, amelyet kifejezetten otthoni használatra terveztek. Ez a modell különösen vonzó a pizzarajongók számára, mivel többféle tüzelőanyaggal is működik: fával, faszénnel, és akár gázzal is, ha megvásároljuk a külön kapható gázégőt. Ez lehetővé teszi, hogy különböző ízvilágokat érjünk el, attól függően, hogy milyen tüzelőanyagot használunk.

  • Méret: A kemence 12 hüvelykes, ami azt jelenti, hogy egy átlagos méretű pizzát (kb. 30 cm átmérőjű) könnyedén elkészíthetünk benne.
  • Hőmérséklet: Az Ooni Karu akár 500°C-ig is felmelegszik, ami biztosítja a pizzák gyors, akár 60 másodperc alatt történő megsütését. Ez a magas hőmérséklet szükséges ahhoz, hogy a pizzatészta kívül ropogós legyen, belül pedig puha és levegős.
  • Anyagok: A kemence kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, ami nemcsak tartós, de jól megtartja a hőt is. A belső sütőtérben található kőlap biztosítja, hogy a pizza alja tökéletesen átsüljön.
  • Tüzelőanyag-választék: A fa- és faszénnel való használat autentikus, füstös ízt kölcsönöz a pizzának, míg a gázégő opció stabilabb és kényelmesebb sütést biztosít.

Kinek ajánljuk az Ooni Karu 12"-t?

Az Ooni Karu 12" pizzakemence ideális választás mindazok számára, akik komolyan veszik a pizzakészítést, de nem rendelkeznek sok hellyel egy nagyobb, állandó sütő számára. Kiválóan alkalmas családi összejövetelekre, baráti grillezésekre, vagy akár kempingezéshez is, mivel könnyen hordozható. Azok számára is ideális, akik szeretnék a hagyományos fatüzelésű pizzák ízvilágát megismerni, de nem akarnak beruházni egy drága, nagy kemencébe.

Hogyan használjuk az Ooni Karu 12"-t?

Az Ooni Karu 12" kemencét rendkívül egyszerű használni, de néhány előkészületre szükség van. Íme egy lépésről lépésre útmutató a használatához:

  1. Összeszerelés: A kemence összeszerelése nem igényel különösebb szakértelmet, de fontos, hogy stabil, tűzálló felületre helyezzük.
  2. Tüzelőanyag választása: Döntsük el, milyen tüzelőanyaggal szeretnénk használni. Ha fatüzelést választunk, használjunk száraz keményfát vagy faszenet, hogy gyorsan elérjük a megfelelő hőmérsékletet. Ha gázt választunk, csatlakoztassuk a külön megvásárolható Ooni gázégőt.
  3. Felmelegítés: A kemence nagyjából 15-20 perc alatt eléri az 500°C-ot. Használjunk hőmérőt a sütő kőlap hőmérsékletének ellenőrzésére.
  4. Pizza sütés: Nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük rá a kívánt feltéteket, majd csúsztassuk be a kemencébe egy pizzalapáttal. A pizza akár 60-90 másodperc alatt elkészül, ezért fontos figyelni, és időnként megforgatni, hogy egyenletesen süljön.
  5. Tisztítás: A kemencét használat után egyszerűen tisztíthatjuk, mivel a magas hőmérséklet elégeti a maradékokat. A sütőkőhöz tapadt lisztet és egyéb szennyeződéseket egy spatulával vagy kefével távolíthatjuk el.

Szükséges kiegészítők

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az Ooni Karu 12" kemencéből, érdemes néhány alapvető kiegészítőt beszerezni:

  • Pizzalapát: A pizza be- és kivételéhez elengedhetetlen egy minőségi lapát.
  • Hőmérő: Bár a kemence belseje hamar felmelegszik, a sütőkő megfelelő hőmérsékletének eléréséhez hasznos lehet egy infravörös hőmérő.
  • Védőhuzat: Ha sokat használjuk kültéren, érdemes egy vízálló huzattal megvédeni a kemencét az időjárás viszontagságaitól.
  • Tüzelőanyag: Ha fát használunk, tartsunk kéznél száraz, kemény tűzifát. A gázégő opcióhoz pedig gázpalackra lesz szükségünk.
Forrás: Kertishop.com

Az Ooni Karu 12" pizzakemence remek választás mindazoknak, akik szeretnék élvezni az igazi, fatüzelésű pizza sütés élményét otthonukban. A kemence sokoldalúsága és egyszerű használata miatt kezdők és haladók számára egyaránt ideális. Akár fával, akár gázzal használjuk, az Ooni Karu kiválóan teljesít, és autentikus pizzát varázsolhatunk vele a saját kertünkben.

 

Látványkandalló.com csapata